Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Scart till HDMI omvandlare 1080p

(19)
Skriv en recension
INF
Fri frakt
Scart till HDMI omvandlare 1080p
Scart till HDMI omvandlare 1080p
Scart till HDMI omvandlare 1080p
Scart till HDMI omvandlare 1080p
Scart till HDMI omvandlare 1080p
Scart till HDMI omvandlare 1080p
229 kr
183,20 kr
 • Säljs av
  Lagerstatus:
  Finns i lager
  Beräknad leveranstid
  1-3 arbetsdagar
  Frakt
  Fri frakt vid köp över 800

Bevaka produktens pris

 • Fri frakt och gratis hemleverans
 • Koppla SCART-enheter till en HDMI-skärm/HDTV
 • Smidig signalomvandlare från Scart till Hdmi
 • Konverterar analoga till digitala signaler
 • Stöd för standard TV-format som PAL och SECAM

Konvertera Scart till digitala HDMI-signaler: Scart till HDMI adapter med stöd för PAL, NTSC3.58., NTSC4.43, SECAM, PAL / M, PAL / N standard TV-format. Den konverterar analoga Scart-signaler till digitala HDMI-signaler, så att du kan ansluta enheter med Scart gränssnitt som digitalbox, video- eller DVD-spelare till en HDMI-skärm/HDTV eller projektor.

Enkel att använda: Signalomvandlaren är lätt att använda, det är bara att koppla in Scart kabeln till konverterns Scart-port och HDMI-kabeln till HDMI-utgången. Du kan välja mellan HDMI-output 1080p (60Hz) eller 720p.

OBS: Denna adapter konverterar från Scart till HDMI, ej omvänt (i så fall behöver du en HDMI till Scart omvandlare).

Paketet inkluderar:

1 x SCART till HDMI Adapter

1 x USB laddningskabel (för anslutning till vägguttag behöver du även en nätadapter/ingår ej)

1 x Användarmanual 

OBS: HDMI-kabel är inte inkluderat. För att köpa till kabel, se CB-013 eller CB-013-2pack.

Från SCART till HDMI betyder: från analog till digital
Att överföra signaler från ett SCART-uttag till en HDMI-ingång - går det? De två AV-gränssnitten passar ju inte riktigt ihop. Ett digitalt gränssnitt som HDMI kan inte hantera analoga SCART-bild och ljudsignaler. Men det finns sätt att övervinna hindret mellan analog och digital teknik: SCART till HDMI omvandlaren!

Även om HDMI nu är den vanligaste standarden kan det hända att en gammal enhet ska anslutas till en modernare TV - för att en DVD-spelare till exempel har ett ideellt värde för sin ägare, eller för att du vill spela gamla VHS-band med en videobandspelare, eller för att du som nostalgiker ska ansluta din första generationens PlayStation till en platt tv-skärm. På grund av inkompatibiliteten mellan analog och digital överföring är en mekanisk-elektrisk adapter inte tillräcklig för att överföra video från SCART till HDMI. I stället behövs en riktig omvandlare som först omvandlar den analoga signalen från spelaren till digital data.

Den stora fördelen med SCART-gränssnittet var att den stödjer olika analoga överföringsvägar, till exempel kompositvideo, S-video eller RGB lika. Å andra sidan kan SCART inte hantera digitala överföringsmetoder. Den maximala bildupplösning som SCART kan överföra verkar också föråldrad i UHD-tider (Ultra HD): nämligen PAL-standarden på 720 x 576 pixlar. HDMI har nu i stor utsträckning förträngt SCART. Det gäller till exempel för uppspelningsenheter som DVD- och Blu-ray-spelare samt moderna LED-TV-apparater. Där hittar du idag inget integrerat analogt gränssnitt längre.

En digital Scart-omvandlare kan skala upp den analoga signalen till 1080 pixlar. Det motsvarar Full HD-kvalitet. En annan fördel är att de ofta även kan filtrera bort ljuddata från SCART-signalen och mata ut separat via jack eller koaxialkabel. Så det är också möjligt att ansluta en SCART-enhet direkt till ett modernt hi-fi-system eller en AV-mottagare.

3.4

Baserat på  19 recensioner

Visa fler recensioner (14)

Se även